ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ

Ο σωστός εξοπλισμός εστιατορίου είναι πλέον πολύ προσιτός από οικονομικής άποψης. Η Art Equip συνεχίζει μέσα στα 18 χρόνια λειτουργίας της να παρέχει ποιοτικές λύσεις επαγγελματικού εξοπλισμού στις πιο προσιτές τιμές. Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα μπορείτε να βρείτε περισσότερα από 8.000 προϊόντα στις καλύτερες τιμές της αγοράς. Σε αυτό το άρθρο αναλύουμε πόσο σημαντικό είναι ο εξοπλισμός εστιατορίου που θα διαλέξετε να είναι κατάλληλος για το χώρο και το προσωπικό σας.

Πληροφορίες

Η χρήση σωστού επαγγελματικού εξοπλισμού είναι βασικός λόγος επιτυχίας μιας επιχείρησης εστίασης. Δυστυχώς πολλοί επαγγελματίες του κλάδου δεν δίνουν την προσοχή που πρέπει στον εξοπλισμό τους.  Ειδικά στο στήσιμο της επιχείρησης και στην αρχή λειτουργίας της δείχνουν όλο το τους το ενδιαφέρον στην διακόσμηση, στους πελάτες που θα προσανατολιστούν και αφήνουν σε δεύτερη μοίρα πιο σημαντικό: τον εξοπλισμό της κουζίνας τους.

Ο σωστός 
εξοπλισμός εστιατορίου περιλαμβάνει τα κατάλληλα και αξιόπιστα μηχανήματα που θα καλύπτουν τις ανάγκες  σας χωρίς προβλήματα και θα συμβάλουν στην αυστηρή τήρηση των προτύπων ποιότητας και υγιεινής των τροφίμων.

Παράμετροι που πρέπει να προσέξετε


Το πρώτο ζητούμενο είναι να γίνει η κατάλληλη επιλογή χώρου για το είδος της επιχείρησης που θέλετε να ανοίξετε. Υπάρχει σαφής Ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία  (852/2004/ΕΚ και άλλοι) που ορίζει ακριβώς τους ειδικούς όρους δημιουργίας καταστημάτων ανά κατηγορία και είδος (άρθρο 37). Εκεί περιγράφονται τα ελάχιστα απαιτούμενα τετραγωνικά μέτρα για τον ωφέλιμο χώρο της αίθουσας πελατών, το παρασκευαστήριο, τον χώρο πλύσεως σκευών, τα ανοικτά μπαρ, τον αριθμό των λεκανών πλύσεως (γούρνες) που πρέπει να υπάρχουν (άρθρο 38) κτλ.

Το δεύτερο σημαντικό είναι να προμηθευτείτε τον εξοπλισμό εστιατορίου που σας είναι απαραίτητος: κατάλληλος για τον χώρο της κουζίνας σας, προσαρμοσμένος στις ιδιαιτερότητες του, σχετικός με το μενού που θέλετε να προσφέρετε. Φροντίστε επίσης να έχετε εξοπλισμό που μπορεί να χειριστεί το προσωπικό σας.

Ο εργονομικός και λειτουργικός σχεδιασμός διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία της κουζίνας και σας βοηθά να εξυπηρετείτε περισσότερους πελάτες με το λιγότερο δυνατό προσωπικό. Οι σωστοί διάδρομοι, η ορθή σειρά συσκευών στην γραμμή ψησίματος, οι επαρκείς αποθηκευτικοί χώροι, τα ξεχωριστά ψυγεία για τα διαφορετικά είδη τροφίμων, η ελαχιστοποίηση του χρόνου παραμονής του πιάτου από το στήσιμο μέχρι το σερβίρισμα, είναι μερικές μόνο από τις προϋποθέσεις για να έχετε μια λειτουργική κουζίνα που σας δίνει πλεονέκτημα στην εξυπηρέτηση.

Ένα άλλο θεμελιώδες κεφάλαιο της επιτυχίας σας είναι η επιλογή του κατάλληλου προσωπικού. Θα μπορούσαμε βάσιμα να πούμε πως είναι το ίδιο σημαντικό με τον εξοπλισμό του εστιατορίου σας. Ακόμα και τα καλύτερα μηχανήματα να έχετε, αν το προσωπικό σας είναι ανειδίκευτο ή ελλιπώς εκπαιδευμένο, δεν θα μπορέσετε ποτέ να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ίσως μάλιστα να αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια του εξοπλισμού.

Παίζει ρόλο η τιμή στην επιλογή εξοπλισμού εστιατορίου;


Ασφαλώς και η τιμή είναι σημαντική στην επιλογή επαγγελματικού εξοπλισμού εστιατορίου. Η οικονομική κρίση έχει μειώσει τα περιθώρια για «σπατάλες» στον εξοπλισμό.

Εντούτοις πριν αποφασίσετε το είδος και την ποιότητα των μηχανημάτων που θα επιλέξετε, σκεφτείτε λίγο τις παραμέτρους που αναλύσαμε προηγουμένως. Σε κάθε ένα από αυτά κρύβονται ευκαιρίες αλλά και κίνδυνοι όσον αφορά το κόστος. Για παράδειγμα το φτηνό, ανειδίκευτο προσωπικό μπορεί να σας καταστρέψει τα ακριβά μηχανήματα. Ή έλλειψη εργονομίας και σωστού εξοπλισμού να αυξήσει δραματικά το χρόνο εξυπηρέτησης των πελατών. Όλα αυτά μεταφράζονται σε χρήματα, που δεν θα θέλατε να χάσετε.
 
Ανεξάρτητα πάντως από αυτά, ο σωστός εξοπλισμός εστιατορίου είναι πλέον πολύ προσιτός από οικονομικής άποψης. Η Art Equip συνεχίζει μέσα στα 18 χρόνια λειτουργίας της να παρέχει ποιοτικές λύσεις επαγγελματικού εξοπλισμού στις πιο προσιτές τιμές. Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα μπορείτε να βρείτε περισσότερα από 8.000 προϊόντα στις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Αν σχεδιάζετε να ανοίξετε ή να ανακαινίσετε το εστιατόριο σας, επικοινωνήστε μαζί μας. Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε να βρείτε τον εξοπλισμό που ταιριάζει στο κατάστημα σας και που καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες σας.