ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΠΑΓΟΜΗΧΑΝΗ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ

Η επαγγελματική παγομηχανή που θα επιλέξετε πρέπει να ταιριάζει στη χρήση που θα κάνετε και στο χώρο που θα διαθέτετε. Δείτε σε αυτό το άρθρο πώς θα αγοράσετε αυτή που θα καλύπτει τις ανάγκες σας.

Πληροφορίες

Για τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων, μια μεγάλη, ογκώδης παγομηχανή είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζονται στην κουζίνα τους. Για να καταστήσετε τον μικρό σας χώρο πιο αποδοτικό, οι μικρότερες μηχανές με καλή παραγωγική δυνατότητα είναι σημαντικές. Έχουμε βοηθήσει πολλούς ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων εστίασης να αγοράσουν τη σωστή μηχανή πάγου που θα ταιριάζει στις ανάγκες τους. 
 
Γι 'αυτό αποφασίσαμε να σας παρουσιάσουμε μερικά στοιχεία που θα σας καθοδηγήσουν στην επιλογή της παγομηχανής που ταιριάζει στο δικό σας κατάστημα.
 

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αγορά μιας επαγγελματικής μηχανής πάγου

 
Για τις επιχειρήσεις εστίασης (είτε μεγάλες είτε μικρές), ο πάγος είναι ένα σημαντικό και συχνά απαραίτητο συστατικό της καθημερινής λειτουργίας τους. Από το μαγείρεμα των τροφίμων έως το σερβίρισμα τους, την πώληση κρύων ροφημάτων όλες χρησιμοποιούν πάγο στις καθημερινές τους λειτουργίες. Αλλά όταν έρχεται η ώρα να επιλέξετε μια παγομηχανή σε ένα νέο εστιατόριο ή μια καφετέρια, υπάρχουν αρκετές επιλογές στη διάθεσή σας.
 
Εδώ είναι μερικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αγοράζετε μια επαγγελματική παγομηχανή.
 

Διαφορετικοί τύποι πάγου

 
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αναγνωρίσετε κατά την επιλογή μιας παγομηχανής, είναι τα είδη πάγου που θα απαιτήσει η λειτουργία σας. Χρήση πάγου κυρίως για ροφήματα (καφέ, ποτά, χυμούς) ή για διατήρηση των αλιευμάτων ή άλλων τροφίμων; Θα χρησιμοποιείτε τα κλασσικά παγάκια (κύβους), τρίμα πάγου ή πάγο σε σχήμα λεπιού;
 
Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει μια παγομηχανή που μπορεί να παράγει το στυλ του πάγου που χρειάζεστε.
 

Παραγωγική ικανότητα μιας παγομηχανής

 
Η ποσότητα του πάγου που θα χρειαστείτε τώρα και μελλοντικά, θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε για το στυλ της μηχανής πάγου που ταιριάζει καλύτερα σε σας. Κάθε τύπος επιχείρησης τροφίμων χρειάζεται διαφορετική ποσότητα πάγου ανά ημέρα. Για παράδειγμα, ένα μπαρ ή μια καφετέρια χρειάζεται περισσότερο πάγο ανά άτομο από ότι ένα εστιατόριο. 
 
Αφού προσδιορίσετε τις απαιτήσεις για πάγο της επιχείρησης σας, εξετάστε τα μοντέλα που έχουν την παραγωγική ικανότητα που θα σας καλύψει.
 

Με ή Χωρίς Αποθηκευτικό χώρο

 
Στις μεγάλες κουζίνες συχνά επιλέγονται επαγγελματικές παγομηχανές με ικανότητα παραγωγής έως 400Kg ημερησίως, επειδή παράγουν γρήγορα μεγάλες ποσότητες πάγου. Ωστόσο, αυτές παράγουν μόνο πάγο –δεν τον αποθηκεύουν κιόλας. Σε αυτή την περίπτωση ένας επιπλέον χώρος αποθήκευσης του, είναι απαραίτητος.
 
Οι αυτόνομες μηχανές πάγου καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο απ 'ότι οι προηγούμενες. Παράγουν και αποθηκεύουν τον πάγο μέσα στην ίδια μονάδα. Αυτός ο τύπος παγομηχανής μπορεί να χωρέσει σε μικρότερους χώρους και κουζίνες. Παρόλα αυτά, παράγει λιγότερο πάγο και είναι κατάλληλος για μικρότερες λειτουργίες.
 

Αερόψυκτη ή Υδρόψυκτη;

 
Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι παγομηχανών: η αερόψυκτη (Air Cooled) και η υδρόψυκτη (Water Cooled).
 
Οι αερόψυκτες μηχανές πάγου είναι γενικά πιο προσιτές, ενεργειακά αποδοτικές και χρησιμοποιούν πολύ λιγότερο νερό από τις παγομηχανές που ψύχουν νερό. Η ροή του αέρα είναι σημαντική για τις παγομηχανές που ψύχονται με αέρα. Οπότε αυτό το στυλ δεν είναι ιδανικό για μικρά εστιατόρια, χωρίς επαρκή χώρο για κυκλοφορία του αέρα. Επίσης πρέπει να είναι μακριά από τον εξοπλισμό μαγειρέματος που εκπέμπει υπερβολική θερμότητα. Οι μηχανές πάγου που ψύχονται με νερό είναι καλύτερες για χώρους που χαρακτηρίζονται από υψηλότερες θερμοκρασίες περιβάλλοντος.
 

Επιλέξτε την επαγγελματική παγομηχανή που σας ταιριάζει

 
Ανασκοπώντας τα παραπάνω θα έχετε όλα τα δεδομένα που χρειάζεστε για να επιλέξετε την κατάλληλη επαγγελματική παγομηχανή. Η επένδυση σε ένα καλό μηχάνημα θα κάνει τη ζωή σας ευκολότερη και τους πελάτες σας ικανοποιημένους. 
 
Εάν νιώθετε έτοιμοι να αγοράσετε μια νέα επαγγελματική παγομηχανή που ταιριάζει στις ανάγκες σας, έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να διατηρήσετε το εστιατόριο ή το καφέ μπαρ σας σε σωστή λειτουργία και με άριστες συνθήκες. Γι αυτό σας ενθαρρύνουμε να μας καλέσετε για να βρούμε μαζί τον καλύτερο επαγγελματικό εξοπλισμό καταστημάτων που ταιριάζει στις ανάγκες σας.